Na vsebino

Semič v starih cajtih (340)

Zaključek štrekljevskega vasovanja

Hvala vam: Štrekljevčani, Osojnci, Brezovljani, Malenčani, Kalani, Omotčani, Podrebrci, prebivalci Gradnika, Sodjega Vrha in Praproč, da ste nas tako prijazno gostili na vašem vasovanju.

Hvala, da ste vaše duhovno, umetniško in igralsko bogastvo delili z nami.

V sliki in besedi ste ohranili za nas in naše potomce neprecenljive spomine na preteklost, predvsem pa naše sokrajane, ki so s svojim življenjem in delom pomembno zaznamovali čas, v katerem so živeli.

Vse to bi sčasoma utonilo v pozabi, če ne bi bilo vas požrtvovalnih posameznikov, ki ste spretno spredli vse niti predstavitve v čudovito celoto. Posebna pohvala in zahvala velja vsem vam, ki ste hoteli in znali sprejeti izziv in se tako imenitno predstaviti .

Žal se je že pet od nastopajočih; Alojz Žnidaršič, Martin Sever, Peter Stariha, Žan Sepaher in Anton Golobič, za vedno poslovilo.

Pri ogledu teh posnetkov zopet zaživite med nami in vsakič znova smo vam hvaležni, da smo lahko prijateljevali in se družili z vami.

Tako kot smo štrekljevsko vasovanje začeli s predstavitvijo štrekljevske šole, ga bomo tudi končali. Zato smo aprilske predstavitve v 'semiških starih cajtih' rezervirali za zanimive dogodke iz štrekljevske šole.

Vir: Semič v starih cajtih

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj