Na vsebino

S tremi promili v drevo; trčil v peško

Črnomaljski policisti so bili v nedeljo nekaj pred 13. uro obveščeni, da naj bi na regionalni cesti pri Ručetni vasi voznik osebnega avtomobila zapeljal s ceste in trčil v drevo. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 40-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste, se večkrat prevrnil in z vozilom obstal na drevesu.

Lažje poškodovanega voznika in 33-letnega potnika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 1,41 miligramov alkohola. Zoper voznika bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu.

Trčil v peško

Črnomaljski policisti so bili v petek nekaj po 9. uri obveščeni o prometni nesreči v Črnomlju. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 53-letni voznik osebnega avtomobila v semaforiziranem križišču zavijal levo in na prehodu za pešce trčil v peško, ki je pravilno prečkala cesto ob zeleni luči. 72-letno peško, ki je padla in se lažje poškodovala, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Zoper povzročitelja nesreče bodo policisti uvedli prekrškovni postopek.

Ukradel fotografsko opremo

V noči na ponedeljek je na parkirnem prostoru v Črnomlju nekdo vlomil v osebni avtomobil in ukradel fotografsko opremo. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 4000 evrov.

Nezakonito čez državno mejo

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Semiču izsledili in prijeli sedem državljanov Bangladeša. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj