Na vsebino

Romsko društvo Mavrica želi skrbeti za bralne navade svojih otrok

V četrtek, 26. maja, smo v Knjižnici Črnomelj gostili skupino romskih otrok pod vodstvom Liljane Tudija, ki se je skupaj z nami tudi dogovorila za obisk. Prišli so različno stari otroci, nekateri dobri bralci, pa tudi predšolski otroci, ki imajo težave z razumevanjem slovenskega jezika.

Liljani se zdi zelo pomembno, da bi starejši romski otroci tudi v najstniških letih ohranili bralne navade in bi najmlajši razvili navado branja knjig ter obiskovanja knjižnice. Na našem srečanju smo se pogovorili o ovirah, ki bi jih bilo potrebno premagati in ugotovili, da jih je veliko, a le s trdim delom in vztrajanjem, jih nam bo uspelo skupaj premagovati.

V nadaljevanju so otroci prisluhnili kamišibaj zgodbam, zgodbam med sliko in besedo. V njih so uživali, saj so jih vsi razumeli. Tukaj jezik ni bil ovira.

Skupaj smo preživeli lepo urico, vsi smo se počutili prijetno, varno in sprejeto. Verjamemo, da je to dober začetek sodelovanja.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj