Na vsebino

Renata Brunskole o aktivnem delu

Vesna Žist, predsednica RK Metlika, Zalka Klemenčič, sekretarka RK Metlika in Renata Brunskole, generalna sekretarka RKS (z leve)
Vesna Žist, predsednica RK Metlika, Zalka Klemenčič, sekretarka RK Metlika in Renata Brunskole, generalna sekretarka RKS (z leve)

Za nesoglasja na sedežu Rdečega križa Slovenije (RKS) ste verjetno v minulih dneh slišali iz medijev. Mi smo počakali, da se zadeve malce umirijo in da na telefon dobimo Renato Brunskole; da nam lahko iz prve roke pove o vroči temi.

Naj na kratko povzamemo. Predsednica RKS Nataša Pirc Musar generalni sekretarki Renati Brunskole očita nestrokovno delo, ki naj bi bilo za delovanje RKS izredno škodljivo in zato predlaga njeno razrešitev. Odločitev o tem bo sprejel zbor članov na seji, ki bo 29. februarja.

Renata Brunskole je od predstavnice RKS za stike z javnostjo prejela obvestilo, da nima pooblastil, da bi kakorkoli komentirala postopke vezane na predlog svoje razrešitve. Zaradi tega Brunskoletova tudi ne želi komentirati vodenje Pirc Musarjeve, po telefonu pa nam je podala svojo osebno izjavo glede očitkov predsednice.

Generalno sekretarko Renato Brunskole podpirajo tudi na Območnem združenju Rdečega križa Metlika, katerega predsednica je Vesna Žist.

Zvočni zapis

  • - Renata Brunskole, generalna sekretarka RK Slovenije

  • - Vesna Žist, predsednica OZRK Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

     
37
46
57
69
78
83
91
23
30
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj