Na vsebino

Razbijal po policijski postaji; bežali brez uspeha

Simbolna slika.
Simbolna slika.

Črnomaljski policisti so v noči iz petka na soboto zaradi nezanesljive vožnje v Črnomlju ustavili 41-letnega voznika osebnega avtomobila. Moškemu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,71 mg/l alkohola v izdihanem zraku (1,4 promila). Ker se z rezultatom alkotesta ni strinjal, so mu odredili strokovni pregled, ki pa ga je odklonil. Med pridržanjem na policijski postaji je razbijal v prostoru za pridržanje, zato so ga dodatno vklenili in namestili v drug prostor. Poleg postopka o prekršku zaradi alkohola, ga bodo še kazensko ovadili zaradi poškodovanja tuje stvari.

Bežali pred policisti, a brez uspeha

V petek zvečer so policisti v Semiču ustavljali osebni avtomobil brez registrskih tablic. Voznik sirene in modre luči ni upošteval in je poskušal policistom ubežati po gozdnih poteh. Policisti so vozilo prestregli in ustavili. Kljub temu, da so se potniki razbežali, so jih uspeli prijeti. Zoper 29-letnega voznika iz Črnomlja, ki je vozil neregistriran avto brez vozniškega dovoljenja, bodo uvedli več postopkov o prekršku.

Pijan žalil sosede

Metliški policisti so v soboto, nekaj po enajsti uri ponoči, v Svržakih zaradi kršitve javnega reda in miru napisali plačilni nalog 34-letnemu domačinu. Ta je pijan žalil sosede in predvajal glasno glasbo, po prihodu policistov pa se je pomiril in je odšel na nočni počitek.

Preglasna glasba iz lokala

Črnomaljski policisti pa so izdali plačilni nalog in uvedli postopek o prekršku zoper lastnico gostinskega lokala, ki je v soboto zvečer z glasno glasbo motil okolico in posloval po dovoljenem obratovalnem času.

Odnesli le prazne sode

V nedeljo zvečer so črnomaljski policisti v Semiču opravili ogled vloma v gostinski lokal, ki je sicer že pol leta zaprt. Po prvih ugotovitvah so storilci odnesli štiri prazne 50-litrske aluminijaste sode.

Vir: PU Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj