Na vsebino

Pustila službo, da bi lahko kuhala v MasterChefu

Anja Fir. Foto: Pop Tv
Anja Fir. Foto: Pop Tv

Nocoj ob 21.15 se na Pop Tv začenja 9. sezona priljubljenega kuharskega šova MasterChef Slovenija. Poročali smo, da je med 16 tekmovalci letos tudi Črnomaljka Anja Fir, ki pravi, da je svojo srečo in veselje našla v kuhanju. Ker je služba ni izpopolnjevala je dala odpoved, da bi lahko prišla kuhat v MasterChef Slovenija, za katerega upa, da ji bo odprl vrata v profesionalne vode. Na tekmovanje se je intenzivno pripravljala. Med drugim je kuhala za prijatelje, ki pa jim je tudi izstavila račun.

Po izobrazbi diplomirana anglistka je sprejela poklicne izzive na področju digitalnega marketinga, a je ti po določenem času niso več izpopolnjevali. Novico o njeni odpovedi so pospremili različni odzivi njenih najdražjih. "Prijatelji so bili navdušeni, starši pa malo manj. Mislim, da njih predvsem skrbi neka stabilnost, ki jo prinaša služba, sedaj pa naenkrat tega več nimam. Ampak so videli, koliko se učim, koliko sebe dejansko dajem v kuhanje, in jih je tudi moja trma prepričala, da se morajo z mojo odločitvijo pač sprijazniti," je za 24ur povedala 29-letna Črnomaljka, ki je nato izzive začela iskati drugje in se lotevati novih projektov. Zase sicer pravi, da je oseba, ki raje vse naredi sama, ker ima tako vse pod nadzorom. Stimulira pa jo dinamično okolje.

S kuhanjem se je intenzivneje začela ukvarjati med karanteno in njenih jedi so bili deležni tudi njeni prijatelji. Zanimivo pa je, da jim je za jedi izstavila račun. "Velikokrat sem kuhala za prijatelje med korono, ko smo se dobili na kakem filmskem večeru – to so bili večinoma kaki prigrizki, špageti, ko vse vržeš v en lonec, pa je. Že lani sta me prijateljici prijavili na MasterChef in se takrat nisem odločila za ta korak, ker nisem bila pripravljena. Za to sezono pa sem bila odločena, da je moj čas, da zberem jajca in se zopet prijavim. Iz tega je tudi nekako nastala ta ideja, da kuham za druge, jaz vadim in se učim, prijatelji pa fino jejo." In se tudi radi vračajo. "Zaenkrat še vedno prejemam sporočila, kdaj spet kuham, tako da mislim, da slabo jim zagotovo ni (smeh). Imajo kakšne komentarje, seveda, sprejmem vsako kritiko, da lahko naslednjič naredim boljše. Vedno pa vse pojemo," je povedala Anja.

V priljubljen kuharski šov se je prijavila z željo, da bi se s kuhanjem začela ukvarjati profesionalno. MasterChef Slovenija bi lahko bil Anjina odskočna deska za to, da bi lahko opravljala poklic, ki jo osrečuje: "Sama bi rada začela kuhati v profesionalni kuhinji – ali bi imela nekaj svojega, kuhala v restavraciji, bila osebni chef, ustvarjala kakšne bolj intimne kulinarične dogodke. Kuhanje me veseli in uživam v občutkih, ki jih kuhanje za nekoga drugega prinese."

V MasterChefu bo kuhala za tri izkušene sodnike ob močni konkurenci. Anja se zaveda, da bosta stres in čas v kuhinji njena velika nasprotnika, a na koncu je največja ovira le sama sebi, pravi. "Sodniki mi ne predstavljajo ovire, želim sprejeti vse njihove komentarje in kritike ter tako izboljšati svoje kuhanje, razmišljanje in tudi sam nastop, ker moraš svoj krožnik znati tudi prodati. Sotekmovalci so dodatna motivacija, ker se lahko učimo drug od drugega in tudi od komentarjev, ki jih sodniki namenijo drugim. To vse je zdrava konkurenca," je pred težko pričakovanim pričetkom šova povedala Anja Fir.

Vir: 24ur

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj