Na vsebino

Prva seja novega izvršnega odbora Društva Bela krajina v Ljubljani

Na dopisni skupščini Društva Bela krajina je bil izvoljen predsednik društva Jurij Petruna, 24-članski izvršni odbor, 3-članski nadzorni odbor in 3-članska disciplinska komisija.

20. maja 2021 je potekala prva seja novega izvršnega odbora Društva Bela krajina v Ljubljani. Na seji je med drugim sprejel načrt dela za naslednje obdobje. Na pobudo več članov društva se je prejšnjemu predsedniku društva Tonetu Grahku, ki je društvo uspešno in požrtvovalno vodil zadnjih 16 let, podelil naziv »Častni predsednik društva«. Naziv mu bo slavnostno podeljen na naslednjem kulturno-zabavnem dogodku PREJA, namenjenemu druženju Belokranjcev in ljubiteljev Bele krajine v Ljubljani.

SPREMEMBE, KI SE OBETAJO

Vodstvo društva v pomlajeni zasedbi bo gradilo na starih dobrih temeljih, pri čemer se večje spremembe obetajo zgolj v načinu dela. Poudarek bo na digitalizaciji komunikacije med člani, medgeneracijskem povezovanju in privabljanju podmladka v društvo. Pri čemer pa se nikakor ne bo pozabilo na ljudi, ki so društvu vdihovali življenje dolga leta. Društvu se v bližnji prihodnosti obeta tudi slavnostna obletnica ob 90-letnici.

4 STEBRI

Projekti, ki so v društvu načrtovani bodo razdeljeni na 4 sekcije: Humanitarno delovanje, druženje in promocija Bele krajine, informiranje in izobraževanje, ter najbolj strateški: povezovanje, razvojne iniciative in povečanje članstva. Poslanstvo društva v naslednjem mandatu bo stkati tesnejše vezi tako med Belokranjci v Ljubljani, kot tudi ohranjati ter izboljševati povezavo med matičnim okoljem - Belo krajino in izseljeno populacijo. Pri čemer v društvu predvsem upajo na milejše ukrepe v državi glede združevanja.

V SVOJE VRTE VABIJO NOVE ČLANE

Društvo je namenjeno predvsem Belokranjcem v Ljubljani. Dobrodošli pa so tudi Belokranjci izseljeni v druge kraje voljne druženja, sodelovanja in povezovanja. Seveda, pa je rdeča nit delovanja društva Bela krajina, tako da so srčno vabljeni vsi ljubitelji, prijatelji Bele krajine, belokranjske narave, Kolpe, belokranjske žlahtne kapljice in preprostih ter srčnih ljudi. Nedvomno pa so vrata društva odprta tudi za vsa sodelovanja z ostalimi društvi, iniciativami in posamezniki, s katerimi lahko v sodelovanju izpeljejo, podprejo ali obogati kakšen dogodek, projekt, sodelovanje.

Sledite nam na: https://www.facebook.com/drustvobk

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

14
24
35
44
59
69
71
84
94
13
14
21
27
28
    
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj