Na vsebino

Prostofer v Metliki lepo zaživel

Prostofer, projekt prevozov na klic za starejše, je v občini Metlika v sodelovanju z Lions klub Podzemelj Bela krajina in zavodom Zlata mreža kljub epidemiji lepo zaživel, pravijo na občini. Do 15. oktobra letos so prostovoljci opravili 129 voženj ter prevozili 13.970 kilometrov. Za uspešno izvedbo projekta je zlasti zaslužen prostovoljec in »prostofer« Branko Štubljar.

Namen projekta je podpora samostojnemu bivanju starejših v domačem okolju, prispevek k aktivnemu in zdravemu preživljanje starosti, spoštovanje etičnih načel, ki dolgoročno zagotavljajo varnost starejših uporabnikov ter razvoj trajnostnih in socialnih dejavnosti. Občina Metlika, ki se je akciji pridružila pred štirimi leti, s svojim sodelovanjem v projektu omogoča brezplačen prevoz starejšim občanom, ki potrebujejo prevoz k zdravniku ali po drugih neodložljivih opravkih in ne zmorejo uporabljati javnih ali plačljivih prevozov.

Prevozi se izvajajo v skladu z vsemi higienskimi priporočili in standardi, ki v času epidemije veljajo za potniški promet ter zagotavljajo ustrezne pogoje za varovanje zdravja tako voznikov kot sopotnikov. Voznik mora izpolnjevati PCT pogoj in v času prevoza imeti pravilno nameščeno obrazno masko. Masko morajo imeti tudi potniki.

Občina vse starejše, ki takšne brezplačne prevoze potrebujejo, poziva, naj pokličejo na brezplačno telefonsko številko 080 10 10, vsaj tri dni pred prevozom, in sicer vsak delovnik med 8. in 16. uro. Zabeležili bodo njihove podatke ter lokacijo želenega prevoza in jim ga skušali zagotoviti.

Priponke

Vir: Občina Metlika
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj