Na vsebino

Prometna nesreča: ena oseba umrla, ena huje poškodovana

Danes ob 14.24 smo bili obveščeni o hudi prometni nesreči na cesti na območju Kočevskih Poljan. Ogled kraja prometne nesreče so opravili policisti PPP Novo mesto in po prvih ugotovitvah je 51-letni voznik iz Hrvaške vozil osebni avtombil iz smeri Podturna proti Črnomlju. V Kočevskih Poljanah je pričel prehitevati tovorno vozilo hrvaških registrskih oznak, takrat pa je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 47-letna voznica osebnega avtomobila. Med vozili je prišlo do silovitega trčenja, zaradi hudih poškodb je 51-letni voznikna kraju nesreče umrl. Poškodovano voznico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Vse okoliščine prometne nesreče policisti še preiskujejo.

Letos je v prometnih nesrečah na območju Policijske uprave Novo mesto življenje izgubilo deset ljudi, med njimi pet voznikov osebnih avtomobilov, v enakem obdobju lanskega leta pa devet. V osmih prometnih nesrečah s smrtnim izidom sta bila vzroka nepravilna stran in smer vožnje in neprilagojena hitrost.

Vir: PU Novo mesto
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj