Na vsebino

Promet, prometna varnost in ekologija

Mesec oktober smo med drugim v 1. razredu namenili prometu in prometni varnosti kar smo povezali z ekologijo.

V šoli smo spoznali pravljico FLUPI IN ZRAK, s pomočjo katere smo razvijali odgovoren odnos do okolja. Flupi je prijazna živalica, leti kot ptič in plava kot riba. V zgodbici leti po zraku in se zaleti zaradi oblaka dima v tovarniški dimnik. V knjigi smo izvedeli zakaj je zrak onesnažen in kaj lahko naredimo, da to spremenimo.

S tem namenom smo v okviru projekta Ekošola, MISIJA: ZELENI KORAKI, raziskovali, kako prihajajo učenci v šolo in se ob tem naučili katera prevozna sredstva poznamo. Pogovorili smo se o okolju prijaznejših prevoznih sredstvih. Izdelali smo plakat na katerega so učenci vsak dan v enem tednu nalepili grafično oznako načina njihovega prihoda v šolo.

Pri pouku smo po opazovanju izdelali prometne znake in lepljenke - trganke z motivom OKOLJU PRIJAZNO PROMETNO SREDSTVO in SEMAFOR.

V sredo, 18.10.2018, nas je obiskal policist gospod Matjaž Vidmar. Po pogovoru o varnosti otrok v prometu, smo se odpravili na sprehod po bližnji okolici šole. Urili smo se v varni hoji po pločniku in pravilnem prečkanju ceste na prehodu za pešce.

Obljubili smo si, da bomo v prometu ravnali varno in previdno.

Več fotografij najdete na spletni strani šole (klik na vir spodaj).

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj