Na vsebino

Projekt Krokus

V šolskem letu 2023/24 se je OŠ komandanta Staneta Dragatuš ponovno pridružila mednarodnemu projektu Krokus, ki je nastal na Irskem na pobudo združenja HETI (Holocaust Education Trust Ireland). Projekt, ki je namenjen šolarjem in mladostnikom, starim nad 10 let, jim podarja čebulice rumenih žafranov (krokusov), da jih posadijo v spomin na 1, 5 milijona judovskih otrok, ki so umrli v holokavstu, in v spomin na tisoče drugih otrok, ki so bile žrtve nacističnih grozot.

Projekt smo začeli v mesecu oktobru, ko smo na šolskem vrtu zasadili čebulice. Spomladi bodo krokusi zacveteli. Rumeni cvetovi nas bodo spominjali na rumene Davidove zvezde, ki so jih Judje morali nositi na svojih oblačilih v času nacizma ter na grozote holokavsta.

V projekt so v letošnjem šolskem letu vključeni učenci 9. razreda. S sodelovanjem v projektu Krokus se učenci na oprijemljiv način seznanijo s tematiko holokavsta, prav tako pa se dvigne njihova raven ozaveščenosti o nevarnosti rasizma ter vseh oblik predsodkov in diskriminacije.

Vir: OŠ Komandanta Staneta Dragatuš
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj