Na vsebino

Prodaja metliške Beti nad 5 milijoni €

Če smo bolj natančni, so v Beti v prvem polletju prodali za 5,36 milijona € barvane poliamidne preje, kar pa je za slabe 4 % manj od načrtov. Tudi čisti dobiček v višini 91 tisoč € je bil za polovico nižji od pričakovanega. V Beti so glede lanskega poslovanja za Slovensko tiskovno agencijo navedli, da so lani dosegli nekaj več kot 9,88 milijona € prodaje in s tem primerljivi predlanski izid presegli za pet odstotkov. Z nekaj več kot pol milijona € so hkrati predlanski čisti dobiček presegli za petkrat.

Glavna izvršna direktorica Beti Maja Čibej je pojasnila, da je bila rast dobička predvsem posledica ugodnega tečaja ameriškega dolarja in ugodnih cen surovin, ki pa se letos dražijo. Glede na to ob petodstotni rasti prodaje letos načrtujejo približno 100 tisoč € čistega dobička.

Na končni izid bo vplivalo tudi letošnje prevrednotenje nepremičnin, ki naj bi poslovanje Beti obremenilo za približno 800 tisoč €. Letos bodo tudi s približno 100 tisoč € poplačali še preostale upnike in se pripravili na oktobrsko končanje postopka prisilne poravnave, je še pristavila Maja Čibej.

Beti po podatkih družbe več kot 90% svojih izdelkov proda na tujih trgih, predvsem v ZDA, EU, Rusiji, Belorusiji in Izraelu. Pri svojem programu preje sicer beleži rast, program pletiv pa so leta 2013 zaradi nerentabilnosti opustili.

Vir: STA

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj