Na vsebino

Priznanja natečaja Moja dežela - lepa in gostoljubna 2022

Na Dnevih slovenskega turizma v Laškem je Turistična zveza Slovenije podelila priznanja natečaja Moja dežela - lepa in gostoljubna 2022, vseslovenskega tekmovanja v urejenosti in gostoljubnosti, ki je letos potekalo pod sloganom Kjer je zdravje doma. Slovenija je namreč tudi država, v kateri velik pomen namenjamo zdravemu načinu življenja in načelom trajnostne interakcije z naravo.

Člani strokovne komisije so letos pregledali kar 67 slovenskih mest in krajev, 21 jeder, 37 izletniških točk, 19 kampov in glampingov, 7 mladinskih prenočišč ter 35 tematskih poti, na natečaju pa so izbirali tudi najboljše Petrolove bencinske servise.

Bela krajina se lahko pohvali z dvema priznanjema: v kategoriji najboljši Petrolovi bencinski servisi je priznanje prejel bencinski servis Vinica, Čredniška pot po Poljanski dolini ob Kolpi pa je zmagovalka spletnega glasovanja za naj tematsko pot.

Priznanja sta podelila gostitelj in predsednik Turistične zveze Slovenije Pavle Hevka ter minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaž Han. Oba sta poudarila, da je tekmovalcev iz leta v leto več.

»Akcija ima pozitiven vpliv na vse kategorije, saj imamo vsako leto več tekmovalcev. Največja letošnja novost je uvedba nove kategorije Izletniška točka, ki predstavlja neko posebnost zunaj urbanega okolja, ki je zanimiva za izlet in nosi sporočila," je poudaril Hevka.

Vir: Turistična zveza Slovenije

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
98
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj