Na vsebino

Prireditve brez odpadkov

V sredo smo imeli predstavniki javnih zavodov Občine Črnomelj, ki organiziramo dogodke in prireditve, predstavitev koncepta »MANJ plastike, VEČ trajnosti«, ki jo je v imenu destinacijskega managenta (DMO) Bela krajina predstavila Alenka Tomašič.

Pojasnila je koncept, ki ga že uporabljamo na prireditvah, vendar si želimo doseči cilj, kjer bomo poleg manj plastike uporabili tudi manj ostalih odpadkov in na splošno že v času načrtovanja prireditve imeli v mislih načela trajnosti in okoljske ozaveščenosti. Da bi dosegli plan, smo si zadali določene aktivnosti, ki jih bomo poskušali s skupnimi močmi upoštevati v prihodnosti.

Ambicija DMO Bela krajina je, da po zgledu nacionalnega programa Zelena shema slovenskega turizma, katerega članica je od leta 2016 tudi destinacija Bela krajina, certificiramo lasten belokranjski koncept »Prireditve brez odpadkov«.

Naša želja je, da se po zgledu Jurjevanja tudi ostale osrednje prireditve v Beli krajini v vseh treh občinah v prihodnosti odločijo za ta majhen, a pomemben korak. Z veseljem koncept predstavimo tudi ostalim zainteresiranim.

Vir: RIC Bela krajina
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj