Na vsebino

Prireditev Vinska vigred v Beli krajini 2023

Vinska vigred je praznik belokranjskih vin. Festival predstavlja veliko priložnost za promocijo Metlike, razvoj vinogradništva in turizma v Beli krajini. Ponuja sprostitev in užitek ob veliko zanimivih dogodkih, ki jih na sončni strani Gorjancev vsako leto skrbno pripravimo. Če bi Belo krajino predstavljali tujcu, bi mu poleg slikovite pokrajine, kulturnih in naravnih znamenitosti, tradicionalnih običajev zagotovo želeli predstaviti tudi belokranjsko kulinariko, v kateri ima posebno mesto žlahtna vinska kapljica. In ta kapljica se od leta 1983, vsako leto sredi maja, predstavi na festivalu Vinska vigred v Beli krajini. Tudi letos bo tako, v metliškem mestnem jedru se bodo tretji konec tedna v maju znova zbrali prijatelji Bele krajine.

Danes bo potekalo kronanje kraljice metliške črnine in podelitev šampionov vin. Vigredi se vsako leto udeležijo tudi predstavniki pobratenih občin Ronchi, Wagna in Ozalj. V petek se prav tako odpre kulinarična razstava, ki jo pripravi Društvo kmečkih žena Metlika.

Sobota je dan, ko se po Metliki sliši glasba pihalnih orkestrov, folklornih skupin ter številnih drugih glasbenikov. Tudi na ta dan gostje pokušajo najboljša belokranjska vina, belokranjsko pogačo, na delavnici pa se to zaščiteno posebnost lahko naučijo tudi peči. Seveda za največji specialiteti Bele krajine veljata odojek in jagenjček na ražnju.

Nedelja je na vigredi družinski dan. Številne aktivnosti in delavnice so prilagojene otrokom, družinam in seveda tudi vsem ostalim, ki jih pritegnejo raznovrsten program ter številne stojnice.

Več o programu si lahko preberete na spletni strani TUKAJ. Spremljate na tudi na družbenih omrežjih Facebook in Instagram – Vinska vigred v Beli krajini 2023.

Vir: Zavod Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj