Na vsebino

Prireditev ob zaključku šolskega leta in bralna noč

Šolsko leto se počasi izteka in na šolska vrata že trkajo počitnice, ki jih vsi nestrpno pričakujemo. Preden se odpravimo na zaslužene počitnice, smo staršem želeli pokazati, da smo poleg usvajanja novih znanj in veščin, počeli še veliko zanimivega in zabavnega.

Tako smo v torek, 16. 6. 2022, na podružnični šoli Štrekljevec pripravili prireditev za starše, bratce, sestrice, dedke in babice. Učenci 3. in 4. razreda smo v okviru dramskega krožka pripravili dramatizacijo pravljice Ele Peroci Moj dežnik je lahko balon. Poleg recitacije in kamišibaja, je zapel pevski zbor prvošolcev in drugošolcev. Učenci, ki obiskujemo folklorni krožek, smo se predstavili s spletom otroških ljudskih pesmi in plesov. Po prireditvi so se starši poslovili od nas, mi pa smo pohiteli k večerji, saj je že dišalo po sladkih palačinkah. Po večerji sta se naši učilnici spremenili v spalni sobi. Oblekli smo pižame in umili zobke. Potem pa je bilo veselo in razigrano, saj so bile na programu karaoke. Preden smo zaspali, smo se ob poslušanju pravljic poskušali umiriti. To je bilo težko! Nekateri smo utrujeni in polni vtisov hitro zaspali, drugi pa kar nismo mogli zaspati in smo še dolgo v noč klepetali.
Naslednje jutro smo pospravili svoje »postelje«, pripravili šolske mize in klopi za pouk, pozajtrkovali in začeli s poukom. Še en dogodek, ki nam bo ostal v lepem spominu na šolske dni.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj