Na vsebino

Priprave na izmenjavo v okviru programa Erasmus+

Na Osnovni šoli Mirana Jarca Črnomelj smo začeli s pripravo na izmenjavo, ki bo potekala od 14. do 18. marca 2022, že decembra 2021, ko so tri učiteljice iz naše šole odpotovale na sestanek koordinatorjev na Nizozemsko. Nadaljevali smo z aktivnostmi pred izmenjavo. Spoznavali smo različne vrste mlinov, moke in tradicionalnih jedi. Pripravili smo tri pakete s temi izdelki in pozdravi iz Slovenije ter jih poslali na Nizozemsko, v Italijo in na Portugalsko. V zameno smo prejeli pakete iz vseh teh treh držav, ki sodelujejo z nami v projektu. Učenci so se paketov zelo razveselili. Tako so spoznavali evropske države in kulture. Komunicirali so tudi s sovrstniki iz teh držav.
Zdaj pa nestrpno pričakujemo učitelje iz Nizozemske, ter učitelje in učence iz Portugalske, ki nas bodo obiskali. Z učitelji in učenci iz Italije bomo sodelovali virtualno. Pripravili smo zanimiv program, v katerem bodo spoznali Črnomelj in Osnovno šolo Mirana Jarca Črnomelj ter kulturno in naravno dediščino Bele krajine in Slovenije.

Vir: OŠ Mirana Jarca Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj