Na vsebino

Prijeli mladoletnika, ki je kradel na kopališču pri Vinici

Črnomaljski policisti so bili v ponedeljek obveščeni o tatvini na kopališču ob reki Kolpi, kjer je nekdo izkoristil krajšo odsotnost dveh oškodovank in jima ukradel torbici z denarjem, dokumenti, bančnimi karticami, mobilnima telefonoma, ključi in osebnimi predmeti ter ju oškodoval za okoli 3.000 evrov.

Metliški policist je v okviru preiskovanja kaznivih dejanj premoženjske kriminalitete v torek pri naselju Gradac v gozdu našel osebni avtomobil, ki je ustrezal opisu vozila tatu in v bližini izsledil tudi mladoletnega osumljenca iz naselja v okolici Metlike. Osumljencu je zasegel ukradene predmete, ki bodo vrnjene oškodovankama. Zasegel mu je tudi denarnico z dokumenti in bančnimi karticami, ki izvirajo iz kaznivega dejanja tatvine na javni prireditvi v kraju Krasinec, v noči na 16. julij. Ukradeni predmeti bodo prav tako vrnjeni oškodovancu.

Policisti okoliščine kaznivih dejanj še preiskujejo in bodo zoper mladoletnika na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Kradli tudi gorivo

Na parkirnem prostoru na Belokranjski cesti v Črnomlju je v noči na torek nekdo iz rezervoarjev traktorja, delovnega stroja in tovornega vozila iztočil in odtujil okoli 450 litrov goriva.

Vir: PU Novo mesto
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj