Na vsebino

Pričetek 4. FESTIVALA KAMIŠIBAJ GLEDALIŠČA V BELI KRAJINI – 1. DAN

Včeraj se je pričel 4. festival KAMIŠIBAJ gledališča v Beli krajini!

Letošnji slogan festivala je »Kamišibaj zgodbe v vse tri belokranjske občine«.

Festival smo organizirali: Knjižnica Črnomelj, KUD Zlata skledica Črnomelj in JSKD OI Črnomelj.

Danes sta potekala dva dogodka na dveh prizoriščih : v dopoldanskem času so v Otroškem vrtcu Metlika kamišibajkarji nastopili dvakrat, ob 10.00 in 11.00 za otroke vrtca stare od 3 do 6 let. V programu so nastopili učenci, ki v Podružnični šoli Adlešiči obiskujejo krožek kamišibaja pod mentorstvom Darka Kočevarja: Mihaela Bunjevac, Lana Mikložič, Sara Selakovič in Nik Lilek ter mojstri kamišibaja: Tatjana Grabrijan, Enja May Grabrijan, Igor Cvetko in Jelena Sitar. V popoldanskem času so sledile kamišibaj predstave za otroke in odrasle z uradno otvoritvijo festivala. Festival je odprla direktorica Knjižnice Črnomelj Anja Panjan Trgovčić v imenu vseh treh organizatorjev, program pa je vodil Jaka Birkelbach. S svojimi izvirnimi kamišibaji so se predstavili gostujoči kamišibajkarji: Jelena Sitar in Igor Cvetko iz Ljubljane, Tatjana Grabrijan iz Novega mesta, Enja May Grabrijan iz okolice Ivančne Gorice ter domačina Breda in Darko Kočevar.

Danes se je festival nadaljeval ob 10.00 v Kulturnem centru Semič, ko so si predstave ogledali otroci iz Vrtca Semič. Ob 12.00 uri je v Knjižnici Črnomelj sledilo predavanje z okroglo mizo Kamišibaj v Beli krajini in Sloveniji – aplikacija kamišibaja za ranljive skupine, ki je bilo namenjeno vsem, ki jih zanima kamišibaj kot pedagoški ali terapevtski pripomoček pri delu. Predavanje z okroglo mizo bosta vodila Jelena Sitar in Igor Cvetko, pionirja kamišibaja na slovenskih tleh. Pravkar potekajo predstave za romske otroke in mladino v Večnamenskem romskem centru Črnomelj. V programu nastopajo: Oskar in Rok Glavan, Jerca Cvetko, Jure Engelsberger, Igor Cvetko, Urška Cvetko, Tatjana Grabrijan, Enja May Grabrijan in Simona Nagode. Festival bomo zaključili z večerno predstavo samo za odrasle v Mestni muzejski zbirki v Črnomlju. V programu bodo nastopili: Jure Engelsberger, Jerca Cvetko, Igor Cvetko, Simona Kavčič in Rok Glavan skupaj z Volkalno skupino Mezzo iz Novega mesta.

Vljudno vabljeni, da se udeležite dogodkov, ne bo vam žal!

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj