Na vsebino

Pričetek 3. festivala kamišibaj gledališča v Beli krajini - 1.dan

Danes, v četrtek, 16. marca 2017, se je pričel 3. festival KAMIŠIBAJ gledališča v Beli krajini!

Letošnji slogan festivala je »kamišibaj zgodbe za vse generacije in za različne ustanove«.

Festival smo organizirali: Knjižnica Črnomelj, KUD Zlata skledica Črnomelj in JSKD OI Črnomelj.

Danes sta potekala dva dogodka na dveh prizoriščih : v dopoldanskem času v Vrtcu Čardak kamišibaj predstave za otroke vrtca in v popoldanskem času kamišibaj predstave za otroke in odrasle z uradno otvoritvijo festivala. Festival sta odprli direktorica Knjižnice Črnomelj Anja Panjan Trgovčić in vodja JSKD, OI Črnomelj Helena Vukšinič v imenu vseh treh organizatorjev, program pa je vodil Jaka Birkelbach. S svojimi izvirnimi kamišibaji so se predstavili gostujoči kamišibajkarji: Tatjana Grabrijan iz Novega mesta ter Oskar in Rok Glavan iz Ljubljane. Nastopili so tudi domači izvajalci: Jožica Žunič, Mihaela Filak ter Breda in Darko Kočevar.

Jutri, v petek 18. marca, se bo festival nadaljeval ob 11.00 v Varstveno delovnem centru v Črnomlju in ob 16.00 v Domu starejših občanov. V programu bodo nastopili knjižničarka Jožica Žunič in gostujoči kamišibajkarji: Jerca Cvetko in Jure Engelsberger iz Ateljeja Slikovedke ter Irena Rajh Kunaver in Marjan Kunaver iz lutkovnega gledališča FRU-FRU iz Ljubljane.

Festival se bo zaključil v soboto, 18. marca ob 18.00 v Mestni muzejski zbirki Črnomelj, kjer bomo pripravili kamišibaj večer za odrasle . To bo tudi vrhunec festivala, ko bomo gostili Igorja Cvetka iz Ljubljane, ki je kamišibaj gledališče iz Japonske prinesel v Slovenijo. Gostili bomo še njegovo ženo Jeleno Sitar Cvetko, Enjo Grabrijan iz Ivančne Gorice in Tatjano Grabrijan iz Novega mesta. Od domačinov pa bosta nastopila Breda in Darko Kočevar.

Vljudno vabljeni, da se udeležite dogodkov, ne bo vam žal!

Priponke

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj