Na vsebino

PRIČETEK 2. FESTIVALA KAMIŠIBAJ GLEDALIŠČA V BELI KRAJINI

Danes se je pričel Drugi festival KAMIŠIBAJ gledališča v Beli krajini!

Otvorili sta ga Breda Kočevar in Anja Panjan Trgovčić.
Festival so organizirali: Knjižnica Črnomelj, KUD Zlata skledica Črnomelj in JSKD OI Črnomelj.
Današnji dogodki so potekali v Semiču, v Krajevni knjižnici Semič. Dogodki so bili razdeljeni na dva sklopa.
V prvem sklopu predstav, ki so bile namenjene za semiške knjižne moljčke in ostale otroke je bilo izvedenih deset predstav, v katerih so otroci zelo uživali. Predstave so izvedli kamišibajkarji iz Črnomlja, Kranja, Ljubljane in Novega mesta. S svojimi kamišibaji so se predstavile tudi učenke iz OŠ Loka Črnomelj, Podružnična šola Griblje.
Ob 19.uri pa je sledil še Kamišibaj večer za odrasle. Obiskovalci so si ogledali sedem kamišibaj predstav za odrasle v izvedbi kamišibajkarjev iz Kranja, Črnomlja, Ljubljane, Novega mesta in Krke na Dolenjskem.
Jutri, v petek 18. marca, pa se bo festival odvijal na treh lokacijah.
Pričeli bodo v Spominski hiši Otona Župančiča, ob 10. uri dopoldne. Predstave bodo namenjene učencem OŠ Vinica in varovancem VDC Črnomelj, enota Vinica.
Ogledali si bodo deset predstav v izvedbi kamišibajkarjev iz OŠ Loka, Podružnična šola Griblje, Ljubljane, Novega mesta in Črnomlja.
Nato bodo ob 17. uri v Cerkvici Sv. Duha izvedli osem predstav za črnomaljske otroke. Kamišibajkarji v tem sklopu bodo prišli iz Novega mesta, Ljubljane, Maribora in Logatca.
Festival se bo na koncu zaključil s Kamišibaj večerom za odrasle v Knjižnici Črnomelj, in sicer ob 20.uri. Obiskovalce bodo mojstri kamišibaja razvajali z vsaj devetimi predstavami, morda bodo pa še kakšno dodali, kdo ve!
V zadnjem sklopu bodo nastopili kamišibajkarji iz Novega mesta, Ljubljane, Krke na Dolenjskem, Maribora in iz Črnomlja.
Vljudno vabljeni, da se udeležite dogodkov, ne bo vam žal!

Vir: Knjižnica Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj