Na vsebino

Številnim otrokom pomagali do šolskih potrebščin

Z mislimi na novo šolsko leto so na Območnem združenju Rdečega križa Metlika v avgustu že 17. leto zapored pomagali pri nakupu šolskih potrebščin otrokom iz socialno šibkih družin v matliški občini. Finančno pomoč v obliki vrednostnega bona v višini 45 evrov na otroka za novo šolsko leto, so razdelili 92-im otrokom iz metliške občine v skupni vrednosti 4.140 evrov. Bone na ime otroka so prejemniki v času trajanja akcije Šolar unovčili v trgovini Partner v Metliki. Pomoč je namenjena izključno za šolske potrebščine, kot so navadni in delovni zvezki, torbe, barvice, ravnila, ipd.

»Pomoč so prejeli otroci iz družin, ki so sicer prejemnice naših prehrambnih paketov, učenci in dijaki, ki so jih predlagale krajevne organizacije Rdečega križa, šole ter učenci in dijaki staršev, ki so nas prosili za pomoč. Z boni za šolske potrebščine bomo pomagali tudi ukrajinskim otrokom, ki bodo septembra sedli v slovenske šolske klopi,« so še sporočili z Območnega združenja RK Metlika.

V okviru akcije Šolar vsako leto namenijo do 4.000 evrov. V preteklem šolskem letu je humanitarno pomoč v okviru omenjene akcije prejelo 88 otrok.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj