Na vsebino

Pri Kulturnem centru Semič bodo uredili park

Zelenica pri KC Semič bo dobila nove vsebine. Foto: Uroš Novina
Zelenica pri KC Semič bo dobila nove vsebine. Foto: Uroš Novina

Občina Semič je z uspešno prijavo na razpis Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport pridobila 350.000 evrov za projekt Ureditev parka pri Kulturnem centru Semič z akronimom Pot kulture kraja. Z naložbo bo travnata površina ob kulturnem centru dobila nove vsebine: sprehajalno-tematsko pešpot (vstopna in končna točka za obiskovalce), površine za oddih, rekreacijo in igro, urejeno brežino za zimsko sankanje, letno gledališče z amfiteatrom, javni pitnik vode, urejene parkirne površine, vključno z garažo oz. prostorom za shranjevanje ter zasajene zelene površine.

"Predmetna investicijia bo predstavljala izhodiščno turistično infrastrukturo kraja, ki bo bogatila raznolikosti življenja na podeželju in posredno vplivala na to, da bodo mladi ostajali v svojem okolju, si ustvarili delovno mesto in družino. Uporabnikom bo ponujala varno, prijazno in bogato okolje za spoznavanje dediščine, krepitev medgeneracijskega sodelovanja in povezovanja. Prispevala bo k razvoju ekonomskih, človeških, kulturnih in okoljskih potencialov območja," so sporočili s semiške občine.

Celotna vrednost projekta je nekaj več kot 1,23 milijona evrov, pri čemer bo država prispevala dobrih 28 odstotkov naložbe. Projekt se bo izvajal v prihodnjem letu in bo zaključen marca 2025.

Vir: Občina Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj