Na vsebino

Prezgodaj smo se veselili ...

Griblje
Griblje

Ob 16. uri smo spremljali radarsko sliko padavin, fotografirali in snemali črne oblake, ki so se nam približevali in si nekoliko oddahnili, ker se ni zgodilo nič hujšega. A to je veljalo le za del Bele krajine, saj je ponekod klestila debela toča.

Širom Bele krajine so poškodovane strehe stanovanjskih hiš in gospodarskih objektov, uničeni so tudi nekateri avtomobili. Podrlo je več dreves, ki ovirajo promet in ogrožajo elektro vodnike.

Po prvih podatkih je toča v velikosti teniške žogice poškodovala vse strehe v Prilozju, klestilo je tudi po Krasincu, Pavičičih, Cerkvišču, Gribljah in še kje. Bolj podrobnih podatkov o celotni škodi za zdaj še ni.

V gasilske domove so evakuirali tudi otroke, ki so kampirali v Grmu pri Podzemlju in Geršičih.

V prilogi je nekaj fotografij, ki ste nam jih poslali bralci našega portala. Mi pa se odpravljamo na teren, da preverimo kako je bilo v Prilozju, Krasincu in Gribljah, kjer so gasilske enote še na terenu.

Prihajajo nove močne nevihte

Nad severno Italijo medtem že nastajajo nove močne nevihte, ki se pomikajo proti Sloveniji, kar pomeni, da bo zvečer vremensko dogajanje marsikje spet zelo burno.

Močne nevihtne celice, ki so nastale v Italiji, se hitro približujejo Sloveniji. Najprej bodo zajele severno Primorsko ter se nato čez osrednjo Slovenijo hitro pomaknile proti jugovzhodu države. Spet so možni močni sunki vetra, nalivi in toča. Nevihte se bodo predvsem na jugu Slovenije zavlekle tudi v noč.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj