Na vsebino

Predstavitev starejših gasilk PGD Dobravice

Danes so nam starejše gasilke PGD Dobravice pokazale suho vajo. V vrtec so se pripeljale z gasilskim vozilom. S seboj so pripeljale veliko opreme in zelo veliko pokalov in medalj.

Desetarka Vera Jakša je našim otrokom predstavila ekipo starejših gasilk. Povedala je, da ima v ekipi dve vodarki; Marijo Šuklje in Miro Šimec, dve napadalki; Cvetko Grčman in Zinko Panjan, strojnico: Zdenko Jeršin in sela; Majdo Matkovič.

V letošnjem letu je ekipa tekmovala enajstkrat. Članice so desetkrat osvojile prvo mesto in enkrat drugo. “Domov” so samo v tem letu prinesle 20 pokalov. Trikrat so se udeležile državnega prvenstva, kjer so v konkurenci 50-tih ekipi osvojile dvanajsto, šesto in tretje mesto. Čestitamo!

Kako spretne so, so pokazale tudi našim otrokom.

Po končani predstavitvi, so si otroci ogledali še opremo in se navduševali nad osvojenimi pokali.

Zahvaljujemo se gasilkam in njihovemu mentorju Slavku Grčmanu za današnji obisk. Vemo, da je za tovrstne uspehe potrebno veliko odrekanj in trde vaje ter dobre volje. Veliko uspehov jim želimo tudi v bodoče.

Vir: Vrtec Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj