Na vsebino

Predstavitev knjige Gorazda Šuštariča

Gorazd Šuštarič iz Sel pri Dragatušu nam je v ponedeljek, 11. aprila, v Knjižnici Črnomelj predstavil knjigo O čudežnih rezultatih sončnega hormona – VITAMINA D3, ki jo je prevedel in v njej dodal še svoje izkušnje s HORMONOM - VITAMINOM D3.
Gorazdu so pred petnajstimi leti diagnosticirali multiplo sklerozo, vsa ta leta hude preizkušnje pa je namenil iskanju rešitve zdravila, ki bi pomagalo že obolelim ustaviti napredovanje bolezni in zdravim preprečitev obolevanja za to kruto boleznijo in ostalih avtoimunskih bolezni.
Na izčrpnem predavanju nam je predstavil pomembnost hormona – vitamina D3 za naš organizem. Sam po preučitvi tujih in domačih raziskav ter po pogovoru z zdravniki, ki zagovarjajo pomembnost tega vitamina v našem organizmu, trdi, in tudi raziskave so pokazale tako, da se je največ obolelih za rakom in večino avtoimunih bolezni (multiple skleroze, astme, avtizma …), pojavilo prav po letu 1970, ko so se pojavila opozorila o škodljivosti izpostavljanja soncu.
Na predavanju nas je Gorazd opozoril o pomembnosti vsebnosti vitamina D v krvi, ki ga lahko opravimo v zdravstvenih domovih, sicer na lastne stroške. Če imamo vsebnost le-tega prenizko, si ga lahko normaliziramo z jemanjem vitamina D in izognili se bomo marsikateri težavi.
Na koncu je poudaril, da naj se ne bojimo sonca, nikoli naj ne pretiravamo, ampak 20 minut na soncu v času od enajste ure dopoldan do četrte popoldan (brez raznih krem) pa si le privoščimo, kajti v tako kratkem času prejmemo vitamina D toliko, kot ga naše telo potrebuje za normalno delovanje.
Vsi, ki ste predavanje zamudili, si lahko o hormonu – vitaminu D3 preberete v njegovi knjigi.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

35
44
59
610
71
84
94
13
14
21
27
28
    
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj