Na vsebino

Predstavili smo se na 14. Altermedu

Na sejmu Altermed v Celju se je letos predstavilo 86 osnovnih in srednjih šol ter vrtcev iz vse Slovenije. Tudi Vrtec Metlika se je predstavil na stojnici z naslovom »Žlica medu na dan, odžene zdravnika stran«.

Zahvaljujemo se Eko timu in vsem sodelujočim na Altermedu za pripravo predstavitve. Zahvala gre tudi “čebelici” Ani, ki je ponosno predstavljala naš kostum čebelice Sivke.

Ker življenjski ritem postaja vse hitrejši in ker nas spremljajo slabe prehranjevalne navade in nezdrav način življenja, je potrebno o tem na različne možne načine obveščati otroke in odrasle. Na predstavitvi smo zato izpostavili med in različne medene izdelke. Čebelarjenje je del naše tradicije in v našem vrtcu o tem podrobno otroke seznanjamo v okviru projekta Tradicionalni slovenski zajtrk. V projektu Odgovorno s hrano pa otroke seznanjamo o pomenu zdrave in uravnotežene prehrane.

Vir: Vrtec Metlika
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj