Na vsebino

Predsednik OZS na obisku v Metliki

V okviru regijskih obiskov članov sta predsednik Obrtno-podjetniške zbornice (OZS) Blaž Cvar in direktor zbornice Danijel Lamperger včeraj obiskala metliški podjetji ALU-K Kovinoplastika in Prelet.

Dejavnost družinskega podjetja ALU-K Kovinoplastika d.o.o. je predstavil Jože Kapušin, ki podjetje ob podpori in pomoči svoje družine uspešno vodi že več kot 30 let. V podjetju izdelujejo aluminijasto in PVC stavbno pohištvo, pri čemer se najraje lotevajo zahtevnejših izzivov. Ob tem ni pozabil pohvaliti tudi strokovnih in zanesljivih zaposlenih sodelavcev, ki so v podjetju že vrsto let.

Družinski posel dopolnjujejo z gostinsko dejavnostjo. V domači poslovni stavbi namreč deluje še bar Liber z bogato vinsko ponudbo, ki je bil odprt prav na dan obiska, na jurjevo, pred 14 leti.

V pogovoru s predsednikom Cvarom so se med drugim dotaknili cen energentov, obremenitve plač in strokovnega izobraževanja.

Blaž Cvar je v Metliki obiskal tudi podjetnika Mira Matekoviča, ki vodi podjetje Prelet d.o.o. V njem s sodelavci oblikuje in izdeluje osebno varovalno opremo ter zaščitna oblačila. Med drugim imajo v ponudbi 350 tipov zaščitnih rokavic iz sodobnih materialov za različne namene in panoge. Sodelovanje s poslovnimi partnerji so v podjetju v minulih letih že dodobra avtomatizirali, v prihodnje pa si želijo v vseh segmentih digitalizirati tudi proizvodnjo.

Predsednik OZS se je direktorju Matekoviču zahvalil za zaupanje in dolgoletno članstvo v zbornici ter mu zagotovil pomoč in podporo tudi v prihodnje.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj