Na vsebino

Praznovanje Tega veselega dne kulture v Beli krajini

Na Ta veseli dan kulture bo vrata odprla tudi Muzejska hiša Semič.
Na Ta veseli dan kulture bo vrata odprla tudi Muzejska hiša Semič.

Praznovanje rojstnega dne Franceta Prešerna, ki ga na pobudo ministrstva za kulturo od 200. obletnice njegovega rojstva leta 2000 obeležujemo pod imenom Ta veseli dan kulture, bo kot lani zaznamovano z epidemijo, a ne bo v celoti preseljeno na splet. Letošnji Ta veseli dan kulture bo tako danes marsikje zaživel s prireditvami v živo, kar nekaj brezplačnih dogodkov pripravljajo tudi belokranjske kulturne ustanove.

V Kulturnem domu Črnomelj bodo izdelovali lutke, sprehodili se bodo po razstavi Domovina je kultura, svoja vrata pa bo ob 18. uri znova odprla Belokranjska plesna hiša, ki bo s pomočjo Folklorne skupine Dragatuš predstavila belokranjsko folkloro in plesne korake.

V Knjižnici Črnomelj bodo ob 10. uri »Prešerno praznovali« s pravljico in delavnico izdelave lampijončkov za otroke iz Vrtca Črnomelj. Ljudska knjižnica Metlika pa od 7. do 19. ure vabi na brezplačen vpis in drobne pozornosti za uporabnike knjižnice.

Ob 17. uri bodo v Cerkvi sv. Duha v Črnomlju odprli fotografsko razstavo »Slovenska kulinarika skozi objektiv Toma Jeseničnika«, v Primožičevi hiši pa razstavo Sonje Maver »Nit moje veselje«.

V Belokranjskem muzeju Metlika bo ob 17. uri potekala predstavitev knjige avtorja Janeza Weissa »Samostan frančiškanov v Gradcu v Beli krajini in njegovi plemiški ustanovitelji«. Muzejska hiša Semič od 8. do 16. ure vabi na brezplačen ogled, Kulturni center Semič pa ob 18. uri na prireditev Ta veseli dan kulture.

Ker se kulturne ustanove letos ne soočajo z zaprtjem, temveč z izvajanjem preventivnih ukrepov za preprečevanje širjenja covida-19, je obisk vseh omenjenih prireditev možen le ob izpolnjevanju enega od pogojev PCT.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj