Na vsebino

Praznovanje marčevskih praznikov na Štrekjevcu

Na podružični šoli Štrekljevec si prizadevamo za dobro sodelovanje med šolo in krajevno skupnostjo. Prav to sodelovanje je zopet obrodilo sadove v nedeljo, 31. 3. 2019, ko smo učenci in učiteljice podružnične šole skupaj s Komisijo za članice PGD Štrekljevec pripravili prireditev, s katero smo obeležili marčevske praznike.

Prireditev organiziramo že vrsto let in letošnja je bila že 9. po vrsti. Da se trudimo in delamo dobro dokazujejo obiskovalci, ki vedno znova napolnijo prostor tamkajšnjega gasilskega doma. Tudi letos ni bilo nič drugače.

Prisotni so lahko uživali ob petju pevskega zbora podružnične šole in zvoku harmonike Martina Dajčmana ter klarineta, na katerega je zaigrala nekdanja učenka podružnične šole Ana Žugelj. Učenci 3. in 4. razreda so se predstavili z dramsko igrico Mojca Pokrajculja, manjkala pa ni niti folklorna skupina. Videli smo lepi plesni točki in slišali recitacijo Sare Žnidaršič. Prireditev sta popestrila še brata Nejc in Žan Pašič s petjem in kitaro. Ob koncu so se gledalci nasmejali skeču, ki sta ga pripravili vaščanki Anica Novak in Martina Beršič s Štrekljevca.

Ob koncu srečanja je vsak obiskovalec dobil majhno pozornost in se imel možnost posladkati. Ideja za rožice iz mavca, ki so jo dobile obiskovalke, je prišla s strani Nuše Oslaković z Omote.

Dirigentsko palico prireditve sta v roki imeli drugošolka Sara Žnidaršič in tretješolka Tinkara Ogulin. Za njun krstni nastop kot povezovalki sta se odrezali več kot odlično.

Vir: OŠ Semič, PŠ Štrekljevec

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj