Na vsebino

Pravljica pod čudežnim drevesom s kokoško Karmelo

Danes zjutraj smo se tako kot vsak četrtek ponovno družili pod čudežnim drevesom, ki raste na zelenici naše Knjižnice Črnomelj.

Rdeča nit našega druženja je bila pravljica O kokoški, ki je želela videti morje. Seveda je kokoški uspelo priti do morja, kljub prigovarjanju staršev, da so kokoške na svetu vendar zato, da nosijo jajca in ne da potujejo po svetu. Bela kokoška Karmela je doživela veliko pustolovščino, srečala karavelo Krištofa Kolumba, se z njegovo ladjo odpeljala do Amerike kjer je spoznala postavnega rdečega petelina in se z njim tudi poročila in spomladi sta dobila majhnega piščančka Karmelita.

Po srečnem koncu pravljice je vsak otrok pobarval svoj kamenček. Dokler so se pobarvani kamenčki sušili, nam je Darko na kitaro zaigral nekaj otroških pesmic. Na pobarvane kamenčke smo nato nalepili oči, kljunček in perje in tako dobili petelinčke.

Bilo je prijetno, ustvarjalno in lepo, čeprav nas je bilo vseh skupaj komaj za prste ene roke.

Dragi počitnikarji, vabljeni na novo pravljico že naslednji četrtek. Vabljeni tudi vse naslednje četrtke v avgustu! Knjižničarji vas veselo pričakujemo!

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj