Na vsebino

Požar zanetila sončna elektrarna; ukradli prikolico; opit s ceste

Simbolna slika.
Simbolna slika.

V noči s torka na sredo je zagorel manjši lesen objekt v kraju Rožanec. Gasilci so požar omejili in pogasili, policisti pa zjutraj s kriminalističnim tehnikom opravili ogled kraja. Po prvih ugotovitvah naj bi zagorelo zaradi kratkega stika v sistemu elektrarne na strehi. Po prvih ocenah bo škode za okoli dvajset tisoč evrov.

Tatovi na delu

Na Doblički Gori so neznanci izpred vikenda odpeljali avtomobilsko prikolico domače izdelave. Na prikolici je bila nameščena tretja registrska tablica NM HA-117. Prikolica je približnih dimenzij 120 krat 180 cm, ima skrita kolesa v podvozju, notranjost je lesena in temnejše barve.

Do črnomaljskih policistov je v torek zjutraj pristopil 50-letni domačin, ki se je dan prej peljal z vlakom v Ljubljano. Med vožnjo je odšel v sanitarije, kasneje pa ugotovil, da so mu neznanci v tem času iz nahrbtnika, ki ga je pustil na sedežu, ukradli sončna in korekcijska očala. Povzročili so mu za okoli 150 evrov škode.

Opit zapeljal s ceste

Črnomaljski policisti so 1. maja opoldne obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo v Dragatušu. Tam je 27-letni voznik osebnega avtomobila zaradi domnevno neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste, pa potem spet nazaj na cestišče, se nekako izognil trku z vozilom, ki je pripeljalo nasproti pravilno po svoji strani, nato pa malo naprej ustavil na parkirišču.

Policisti domnevajo, da je nesreči botroval tudi alkohol, saj je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,52 mg/l (1,08 promila) alkohola v izdihanem zraku. Za neprilagojeno hitrost je predpisana globa 300 evrov in tri kazenske točke, za alkohol pa 900 evrov in 16 kazenskih točk.

Vir: PU Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj