Na vsebino

Pozabimo trdnjavo, vrnimo se v naravo

V okviru projekta Turizmu pomaga lastna glava so učenci OŠ Stari trg ob Kolpi s svojimi mentorji pripravili projekt "Pozabimo trdnjavo, vrnimo se v naravo".

V projektu so sodelovali: Lucija Konda, Živa Mihelić, Nika Rauh, Diana Kapš, Lucija Šterk, Nastja Mlakar, Matej Črček in mentorja Urška Simonič in Mitja Šerbec.

Mnogokateri turist, mlajši ali starejši si zaželi oddiha, ki je drugačen od našega vsakdana. Takšnega, kjer zbistrimo svoje misli, okrepimo telo in duha, se sprostimo in hkrati blagodejno vplivamo na naše zdravje. Tako imenovano hostništvo - različica robinzonskega turizma, v katerem se bi prenovile propadajoče in zapuščene kolibe sredi gozdov v prenočitveni in dopustniški namen, bi predstavljalo inovativno turistično zvrst, ki pri nas še ni zaživela. Bistvo dopustovanja vsakega turista bi bilo bivanje v leseni hiški z osnovnimi pohištvenimi elementi, s samostojno pripravo nepredelane, ekološke hrane in pijače, možnosti rekreacije na vodi in v gozdu in zanimivih pustolovskih iger v naravi. S tovrstnim turizmom bi vzpodbujali trajnostno, sonaravno, večnamensko gospodarjenje z gozdovi. Nalogo je mogoče dobiti v knjižnici OŠ Stari trg ob Kolpi, izvod naloge imajo tudi avtorji in mentorici ali pa si jo ogledate na spletni strani OŠ Stari trg ob Kolpi in seveda v priponki spodaj.

Vir: OŠ Stari trg ob Kolpi
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj