Na vsebino

Povezani smo močnejši!

V petek, 8. marca, je v prostorih restavracije Štajdohar potekal redni letni zbor članov Območne obrtno-podjetniške zbornice (OOZ) Črnomelj. Povabilu so se odzvali župan Občine Črnomelj Andrej Kavšek, županja Občine Semič Polona Kambič, načelnica Upravne enote Črnomelj Gordana Mikunovič in višja svetovalka področja Vesna Fabina iz RIC Bela krajina.

Predsednik OOZ Črnomelj Stanislav Malerič je podal poročilo o delu zbornice v preteklem letu. V uvodu je poudaril, da se je obrtno-zbornični sistem v preteklem letu ukvarjal z blažitvijo energetske krize in smo dosegli regulacijo električne energije za male poslovne odjemalce, ki pa za 2024 žal ne velja več. Na to je vodstvo zbornice opozorilo konec leta in zagotovo se bo sistem boril naprej.

Poleg ostalih dosežkov, ki jih je predstavil predsednik, je kot najpomembnejšo vlogo zbornice navedel zastopanje interesov članstva, izvajanje javnih pooblastil, izobraževalno in svetovalno dejavnost. Za vse člane je bilo izvedenih 14 izobraževalnih dogodkov, na katerih je bilo čez 500 udeležencev. Kot SPOT točka izvajamo storitve tudi za nečlane oziroma vse občane in smo predvsem dober servis začetnikom, ki se šele podajajo na podjetniško pot. Prav zaradi te pomoči, ki so jo deležni pri nas, nam uspe v zbornico pritegniti nove člane. Ponosni smo na to, da je OOZ Črnomelj tretja po vrsti od 62-ih OOZ po ohranitvi članstva v primerjavi z letom 2013, ko je bilo to še obvezno. Preko navedenih glavnih dejavnosti je bilo v letu 2023 preko CRM sistema zabeleženih več kot 1000 kontaktov.

Od 13. oktobra 2023 na OOZ Črnomelj opravljamo tudi storitve Digi info točke za območje občine Črnomelj, v občini Semič pa je točka na Pošti Semič. Gre za svetovanje in uporabniško podporo prebivalcem pri uporabi digitalnih javnih storitev. Na koncu poročila je predsednik poudaril, da moč zbornice predstavljajo njeni člani in končal z že prepoznavnim sloganom: Povezani smo močnejši!

Vesna Fabina je opozorila na razpise, Gordana Mikunovič je poudarila dobro sodelovanje preko SPOT točke in sosveta, župan in županja sta predstavila pomen obrtnih con, spregovorila o njihovih širitvah, investiranjih v njih in nalogo občin za zagotavljanje ugodnih pogojev za razvoj podjetništva. Vsi gostje so poudarili dobro sodelovanje z zbornico.

Na zboru je bilo podeljenih 26 jubilejnih priznanj za 10, 20, 30 in 40 let opravljanja dejavnosti.

Sledila je pogostitev in druženje, ki je v prijetnem vzdušju trajalo še dolgo po zaključku uradnega dela.

Vir: Območna obrtno-podjetniška zbornica Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj