Na vsebino

Posebno priznanje za grafiko Jasmini Nedanovski

Grafičarka in pedagoginja Jasmina Nedanovski je na letošnji 16. mednarodni likovni nagradi Ex-tempore Karneval Ptuj, prejela posebno priznanje strokovne žirije za grafiko v tehniki barvnega linoreza To ni kurent.

V Galeriji Magistrat na Ptuju so so na pustno soboto podelili nagrade in priznanja ter odprli razstavo finalistov letošnje nagrade Ex-tempore Karneval Ptuj, ki jo organizirajo Kulturno umetniško društvo Art Stays, Mestna občina Ptuj in Javni zavod Ptuj. Gre za največji likovni dogodek v času Kurentovanja, ki je do danes na Ptuj privabil preko 1500 likovnikov iz Slovenije, Italije, Avstrije, Nemčije, Japonske, Romunije, Hrvaške in drugod.

Na 16. mednarodno likovno nagrado Ex-tempore Karneval Ptuj se je prijavilo preko 170 ustvarjalk in ustvarjalcev, v ocenjevanje pa je prispelo 153 likovnih del iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije in Italije. Finaliste in nagrajence je izbirala mednarodna strokovna žirija v sestavi Sofia Macchi, Dušan Fišer, Igor Molin in Vladimir Forbici. Izbrala je 108 likovnih del, ki so se jim pridružila dela, ustvarjena na Plein-Air likovni koloniji Ex-tempore, ki je potekala na mestnih ulicah v času etnografske povorke. Skupno je na razstavi razstavljenih 114 likovnih del.

Razstavi 16. mednarodne likovne nagrade Ex-tempore Ptuj Karneval 2024 bosta na ogled do 23. februarja v Galeriji Magistrat in v Mali galeriji Galerije mesta Ptuj. Do 24. marca pa je na Lendavskem gradu na ogled še razstava grafik Jasmine Nedanovski Vis-à-vis, ki je nastala v sodelovanju s priznanim grafikom in profesorjem Samuelom Grajfonerjem.

Vir: MO Ptuj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj