Na vsebino

Ponovna oživitev Mladinskega centra Metlika

V prenovljenih prostorih nekdanje Makarjeve hiše so pred enajstimi leti odprli Mladinski center (MC) Metlika. Prostore "kreativnega preživljanja prostega časa" je na javnem razpisu v brezplačno uporabo dobilo Kulturno umetniško društvo (KUD) Plac, v njih pa so potekale brezplačne delavnice, predavanja, izobraževanja in še marsikaj. V zadnjih letih pa je dogajanje v mladinskem centru zamrlo.

Zdaj, ko je skupina mladih Metličanov združila moči in sklenila obuditi dogajanje v Metliki, naj bi bilo drugače. Predstavniki Zavoda Metlika in KUD Plac so z županom Darkom Zevnikom namreč sklenili dogovor o ponovni oživitvi doma metliške mladine z občinsko podporo. Dogovor vključuje podpis pogodbe o soupravljanju MC Metlika, zagotovitev kadrovske in organizacijske podpore ter nudenje vse ostale pomoči pri njegovem delovanju.

"Mladi so s svojo inovativnostjo, pobudo in voljo začeli krojiti prihodnost mladinskega dogajanja, kar bo med drugim vplivalo tudi na obujanje življenja v javnih prostorih. Občina Metlika in Zavod Metlika jim gresta nasproti. Oživitev KUD Plac in dogovori označujejo prelomnico za mladinsko delovanje v Metliki, neke vrste preporod, ki smo si ga dolgo želeli. Brez samostojne in neprisiljene iniciative mladih Metličank in Metličanov ga ne bilo mogoče doseči in za to smo jim neskončno hvaležni. Mladinski center Metlika je dobil gonilno silo," so ob tem sporočili deležniki projekta.

Vir: Občina Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj