Na vsebino

Pomagaj prvi

Člani ekip prve pomoči Rdečega križa Metlika od leta 2017 na območju celotne metliške občine za vse ciljne skupine izvajajo akcijo "Pomagaj prvi". Akcija zajema prikaz temeljnih postopkov oživljanja in uporabo defibrilatorja, nanjo pa se letno odzove do 400 oseb.

Včeraj je akcija potekala v gasilskem domu Božakovo. Prikaz so opravili člani ekip prve pomoči Rdečega križa Metlika (bolničarji in zdravstveni delavci), odzvalo pa se je okrog 30 krajanov različnih starosti.

V metliški občini je trenutno 22 javno dostopnih avtomatskih defibrilatorjev, ki so nameščeni v trgovskih centrih, šolah in na vseh gasilskih domovih. A kot poudarjajo člani ekip prve pomoči Območnem združenju Rdečega križa (OZRK) Metlika, oprema doseže cilj šele takrat, ko imamo usposobljene posameznike ali ekipe, ki znajo in zmorejo to tudi uporabljati. Izobraževanje in usposabljanje sta pri tem ključnega pomena, zato so tudi začeli s preventivno zdravstveno akcijo Pomagaj prvi, ki poteka v vseh krajevnih skupnostih v občini Metlika.

Vir: RK Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj