Na vsebino

Policijsko poročilo o dogodkih

Neznanec je vlomil in pregledal prostore v stanovanjski hiši v Semiču. To se je zgodilo v tednu med božičem in novim letom. Ali je kaj izginilo, še ne vedo.

V nedeljo zjutraj so črnomaljski policisti opravili ogled vloma v stanovanjsko hišo v Črnomlju. Kot kaže, so neznanci izkoristili sobotno celodnevno odsotnost domačih in vlomili ter odnesli nekaj zlatnine, skupaj pa naredili za okoli dva tisoč evrov škode. Domači so vlom opazili šele v nedeljo zjutraj in o tem obvestili policiste.

Metliški policisti so v petek zvečer v okolici Metlike 15-letniku zasegli 300 kosov prepovedanih pirotehničnih izdelkov – petard (t.i. piratk). Zaradi kršitev zakona o orožju in pirotehničnih izdelkih bodo uvedli postopek o prekršku, se pogovorili s starši, postopek pa bodo uvedli tudi za 35-letnico, ki mu je petarde prodala.

Kriminalisti sektorja kriminalistične policije policijske uprave Novo mesto so v ponedeljek popoldne obravnavali sum kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja. Črnomaljski policisti so intervenirali v Lokvah, kamor so odšli skupaj z očetom pogrešane 15-letnice, ki je 28.decembra pobegnila od doma. Vstopili so v stanovanje, kjer se je nahajala, pri čemer je policistom več oseb (večinoma žensk), starih med 14 in 43 let, preprečilo izvedbo naloge. 15-letnica je izkoristila kratkotrajno prerivanje in skupaj s 15-letnim prijateljem pobegnila pred očetom in policisti. Šesterico udeleženih v dogodku (med njimi mladoletnica in mladoletnik), bodo kazensko ovadili, iskanje 15-letnice pa se nadaljuje.

Vir: PU Novo mesto

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

35
44
59
611
71
84
94
13
14
21
27
28
    
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj