Na vsebino

Podpis protokola o poteku načrtovanja in izgradnje južnega dela 3. razvojne osi

Na Občini Črnomelj je danes dopoldne potekal podpis protokola o poteku načrtovanja in izgradnje južnega dela 3. razvojne osi med ministrom za infrastrukturo dr. Petrom Gašperšičem in županjo Občine Črnomelj Mojco Čemas Stjepanovič, županom Občine Metlika Darkom Zevnikom, županjo Občine Semič Polono Kambič in županom Mestne občine Novo mesto Gregorjem Macedonijem.

To je le prvi korak k realizaciji 3. razvojne osi. Po besedah ministra Gašperšiča se vlada RS zaveda pomembnosti izgradnje 3. razvojne osi, ki je ključnega pomena za razvoj gospodarstva v Beli krajini.

V 1. del projekta je zajeta trasa od avtoceste mimo Novega mesta do priključka Osredek (Revoz), ki je tudi podprt s sredstvi EU. Ključno na tem delu je, da se pridobi gradbeno dovoljenje do konca leta 2018. Ta del naj bi se začel graditi v letu 2019 in se zaključil v letu 2022.

Z manjšim časovnim zamikom potekajo tudi dela na projektu proti Malinam, vključno s predorom Gorjanci. Predvidevajo, da bodo gradbena dovoljenja pridobili v letu 2019, gradnja naj bi se pričela leta 2020, zaključek del pa je predviden v letu 2024.

Video izjava županje TUKAJ.

Video izjava ministra TUKAJ.

Zvočni zapis

  • - Izjava županje Mojce Čemas Stjepanović

  • - Izjava ministra dr. Petra Gašperšiča

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj