Na vsebino

V Metliki podelili regijska priznanja civilne zaščite

Foto: Uroš Raztresen
Foto: Uroš Raztresen

Izpostava Uprave RS za zaščito in reševanje Novo mesto je v sodelovanju z Občino Metliko organizirala osrednjo regijsko prireditev, ki je posvečena dnevu Civilne zaščite (CZ), prazniku vseh, ki skrbijo za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami. Slovesnost je potekala 2. marca Kulturnem domu v Metliki.

Na prireditev so bili vabljeni predstavniki vseh dolenjskih in belokranjskih občin, člani Štaba CZ za Dolenjsko, predstavniki gasilskih zvez in gasilskih društev Dolenjske in Bele krajine ter predstavniki zavodov, organizacij in društev, ki delujejo v sistemu zaščite, reševanja in pomoči na Dolenjskem in v Beli krajini.

Prisotne je nagovorila županja občine Metlika Martina Legan Janžekovič, slavnostni govornik pa je bil mag. Domen Torkar, predstavnik Uprave RS za zaščito in reševanje.

Zlati znak civilne zaščite je za dolgoletno uspešno delo na področju usposobljenosti in opremljenosti operativnih enot ter organiziranosti in odzivnosti vseh struktur v Gasilski zvezi Črnomelj prejel dolgoletni poveljnik Gasilske zveze Črnomelj Jože Vrščaj.

Srebrni znak civilne zaščite so prejeli:

  • Marjetka Papež, članica štaba civilne zaščite občine Črnomelj, ki je srebrni znak že prejela na osrednji državni prireditvi na Brdu pri Kranju.
  • Jurij Špehar, poveljnik Prostovoljnega gasilskega društva Radenci in pomočnik poveljnika Gasilske zveze Črnomelj.
  • Rudi Kofalt, predsednik Gasilske zveze Semič.
  • Prostovoljno gasilsko društvo Prečna
  • Prostovoljno gasilsko društvo Stopiče
  • Prostovoljno gasilsko društvo Trebelno

Bronasti znak civilne zaščite so prejeli:

  • Minka Pezdirc, članica štaba civilne zaščite občine Metlika, predlagatelja Gasilska zveza Metlika in Rdeči križ Metlika.
  • Martin Krštinc, poveljnik štaba civilne zaščite občine Straža in član PGD Vavta vas, predlagatelj Občina Straža.
  • Boštjan Matoh, poveljnik PGD Mirna Peč, predlagatelj Občina Mirna Peč.
  • Alojz Bregant, član PGD Mokronog, predlagatelj Občina Mokronog Trebelno.
  • 14. inženirijska četa 1. brigade, na predlog poveljnika 1. brigade Slovenske vojske.

Priznanja Civilne zaščite sta letošnjim prejemnikom podelila mag. Domen Torkar iz Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje ter poveljnik štaba Civilne zaščite za Dolenjsko Marjan Šmalc.

Prireditev, ki jo je povezovalal Lidija Nemanič Baškovič, so s kulturnim programom popestrili učenci Osnovne šole Metlika in učenka Glasbene šole Črnomelj – podružnica Metlika.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj