Na vsebino

Počitnice pod čudežnim drevesom z živalskimi pravljicami in pesmicami

Včeraj zjutraj smo se prvič med letošnjimi poletnimi šolskimi počitnicami družili s pravljico in z otroki pod čudežnim drevesom, ki raste na zelenici pred Knjižnico Črnomelj. Pravljice je otvorila direktorica Knjižnice Črnomelj Anja Panjan Trgovčić.

Rdeča nit našega prvega druženja so bile plišaste igrače – različne živali, ki nam jih je sposodil Alen. Knjižničarka Tanja jih je v svojem avtu pripeljala pod čudežno drevo. Ob 10. uri so se jim pridružili otroci, ki počitnikujejo v Hiši sadeži družbe in njihove vzgojiteljice. Hitro so se spoprijateljili z vsemi živalmi in pravilno rešili vseh sedem ugank. Tako kot se spodobi sta nato sledili pesem in pravljica o kralju živali. Prisluhnili so pesmici Dušana Radovića z naslovom Lev in v nadaljevanju še ljudski pravljici o bolnem levu, ki jo je ob kamišibaju predstavila knjižničarka Breda. Za dober zvok je poskrbel Robert, ki je dogodek ozvočil. Na koncu smo vsi skupaj zapeli še nekaj otroških živalskih pesmic.

Bilo je prijetno, ustvarjalno in lepo. Dragi počitnikarji, vabljeni na novo pravljico že naslednji četrtek, 8. 7. ob 10.00. Vabljeni tudi vse naslednje četrtke v juliju in avgustu! Knjižničarji vas veselo pričakujemo!

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj