Na vsebino

Počitnice pod čudežnim drevesom z Mavrično ribico

Danes zjutraj smo se prvič med poletnimi počitnicami družili s pravljico in z otroki pod čudežnim drevesom, ki raste na zelenici pred Knjižnico Črnomelj.

Rdeča nit našega druženja je bila brezčasna pravljica o Mavrični ribici, ki jo je napisal Marcus Pfister. V čarobnem svetu globokega morja živi najlepša ribica, ki ima prav posebne lesketajoče se luske. Vse ostale ribice so popolnoma očarane nad njenim sijajnim videzom. To seveda Mavrični ribici zelo laska! A kmalu se izkaže, da je Mavrična ribica zelo osamljena, saj se nobena druga riba več noče z njo igrati. Svojih bajnih lusk namreč ni želela deliti, ker se je bala, da potem več ne bo posebna. Na poti po globinah širnega morja se Mavrična ribica poda tudi na pot k sebi. Skozi pogovor z morskimi živalmi ugotovi, kaj je tisto, kar jo ovira na poti k prijateljem. Na koncu vsem ribicam podari po eno svojo bleščečo se lusko in je srečna v krogu svojih prijateljev.

V ustvarjalnici, ki je sledila pravljici, si je vsak otrok izdelal svojo ribico iz papirnatega krožnika, pobarvano z vodenimi barvicami in z luskami iz kolaž papirja. Nastali so pravi unikatni izdelki.

Bilo je prijetno, ustvarjalno in lepo. Dragi počitnikarji, vabljeni na novo pravljico in ustvarjalnico že naslednji četrtek, 12. 7. ob 10. uri. Vabljeni tudi vse naslednje četrtke v juliju in avgustu! Knjižničarji vas veselo pričakujemo!

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj