Na vsebino

Po treh dneh spet brez novih potrjenih okužb

Včeraj so opravili 211 testiranj na okužbo z novim koronavirusom. Nihče ni bil pozitiven. V tem času tudi ni bilo novih smrti obolelih s covidom-19. Bolnišnica Golnik pa se je medtem zaprla za obiskovalce.

V bolnišnični oskrbi ostaja pet bolnikov s covidom-19, nihče od njih ni na intenzivni negi, je sporočila vlada. Doslej so iz bolnišnic izpustili 293 ljudi, poprej okuženih z novim koronavirusom.

Skupno so doslej v Sloveniji potrdili 1485 primerov okužbe, s covidom-19 je umrlo 109 ljudi.

V nedeljo prav tako ni bilo potrjenih novih okužb, medtem ko so v soboto našli eno, v petek pa pet.

Golnik znova zaprt

S Klinike Golnik so sporočili, da do preklica spet zapirajo vrata za redne obiske bolnikov. Tako so od zdaj naprej dovoljeni samo obiski paliativnih bolnikov, umirajočih in bolnikov, ki so hospitalizirani več kot sedem dni. Ti obiski so mogoči s posebno dovolilnico vodje oddelka, kjer leži bolnik.

Na obisk lahko pride ena zdrava odrasla oseba na dan, pri čemer mora imeti zaščitno masko. Na obisku se lahko zadrži 30 minut med 14. in 15. uro.

Na kliniki navajajo, da od 1. junija, ko so bili obiski sproščeni, mnogi obiskovalci niso spoštovali dogovorjenih pravil, ki varujejo bolnike in osebje pred vnosom okužbe, in niso upoštevali nasvetov osebja klinike. "Priča smo bili žaljenju osebja, verbalnemu nasilju in celo grožnjam," so sporočili.

Vir: RTV SLO

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

35
44
59
611
71
84
94
13
14
21
27
28
    
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj