Na vsebino

Po južnem še severni prizidek k zdravstvenemu domu

Lansko jesen so odprli južni prizidek k ZD Črnomelj.
Lansko jesen so odprli južni prizidek k ZD Črnomelj.

V Zdravstvenem domu Črnomelj je že nekaj let predviden Satelitski urgentni center, ki pa bo zahteval nov prizidek. Sedanji vhod v obstoječo urgentno ambulanto zdravstvenega doma je namreč neprimeren, saj ni ločen od glavnega vhoda v stavbo, kar povzroča številne težave - od mešanja nujnih pacientov z ostalimi do oviranega dovoza reševalnih vozil. Zato je predvidena dograditev novih prostorov, t. i. severni prizidek, ki bi bil umeščen poleg garaž, s čimer bi zagotovili povsem ločen vhod v urgenco.

Nova lokacija bi tako omogočala hitrejše izvoze reševalnih vozil, saj bili avtomobili poleg prostorov urgence, cesta za izvoz pa bi bila dostopnejša. V prostorih nad urgenco nameravajo urediti laboratorij, saj so obstoječi prostori medicinskega laboratorija premajhni ter slabo prezračevani.

Naložba je predvidena v letošnjem in prihodnjem letu. Letos nameravajo izdelati projektno dokumentacijo. Novembra pričakujejo pridobitev gradbenega dovoljenja, s čimer bi bil projekt pripravljen za prijavo na ustrezen razpis.

Naložba je ocenjena na dobrih 740 tisoč evrov, stroške pa naj bi, podobno kot za južni prizidek, v katerem je lani mesto med drugim dobil Center za krepitev zdravja Bele krajine, pokrili z evropskim, državnim denarjem ter sredstvi občin Črnomelj in Semič.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj