Na vsebino

Po Črnomlju odmevala poezija

Foto: ZIK Črnomelj
Foto: ZIK Črnomelj

Na včerajšnji svetovni dan poezije je bilo pesniško dogajanje pestro tudi v črnomaljski občini. Na prvem tako množičnem praznovanju svetovnega dneva poezije s sprehodom po mestu je na petih čudovitih črnomaljskih kulturnih lokacijah (ploščad Kulturnega doma Črnomelj, stopnice pri OŠ Mirana Jarca, knjigobežnica pod Gričkom, pred Zakladnico, cerkev sv. Duha), sodelovalo 95 recitatorjev od 4 do 90 let, 275 obiskovalcev, 11 zavodov in društev, dve gostilni ter šest organizatorjev.

"Ugotovili smo, da poezija sporoča veliko več, kot si mislimo. Besede lahko premaknejo in spremenijo svet na bolje, le če smo jim pripravljeni prisluhniti. In v današnjih časih je skoraj nujno prisluhniti lepi besedi, lepemu sporočilu in lepi pesmi," sporočajo organizatorji, ki si v prihodnje želijo še več takšnih dogodkov in sodelovanj, ki delajo naše okolje lepše in boljše.

Dogodek so organizirali: ZIK Črnomelj, JSKD OI Črnomelj, Knjižnica Črnomelj, RIC Bela krajina, Klub belokranjskih študentov, SŠ Črnomelj in Občina Črnomelj.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj