Na vsebino

Pijan zapeljal s ceste, nato vsa družina nad policiste

Črnomaljski policisti so bili minuli petek nekaj po 18. uri obveščeni, da naj bi na območju Kota v Semiču voznik osebnega avtomobila zapeljal s ceste in se poškodoval. Na kraju so ugotovili, da je 33-letnik vozil po lokalni cesti. Pri vožnji po klancu navzdol je v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste, kjer je z vozilom obstal.

Povzročitelj, ki se je v nesreči lažje poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 1,10 miligrama alkohola (2,3 promila). 33-letni kršitelj, njegova 38-letna partnerka in mladoletni sin so se med policijskim postopkom nedostojno vedli. S kričanjem, žalitvami in grožnjami so ovirali postopek, vsi so kazali očitne znake alkoholiziranosti. Zoper trojico so uporabili prisilna sredstva, jih obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje.

Okoliščine nesreče in kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu policisti še preverjajo in bodo zoper osumljenca na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo. Vsem so zaradi kršitev javnega reda in miru izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Kazensko ovadbo bodo podali tudi zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Zaradi nedostojnega vedenja, napada na policiste in poskusa preprečitve so osumljence v preteklosti že obravnavali.

Vlom in tatvina v Semiču

Med 27. septembrom in 2. oktobrom je v Semiču nekdo vlomil v počitniško hišo ter odtujil električno ročno orodje in lestve. Lastnika je oškodoval za 500 evrov.

Nezakonito čez državno mejo

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med 30. septembrom in 3. oktobrom na območju PP Metlika (Dole, Rosalnice) izsledili in prijeli pet državljanov Iraka, tri državljane Sirije in državljana Kube. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Vir: PU Novo mesto

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj