Na vsebino

Petkovi glasbeni večeri na Petrovem trgu

Foto: RIC Bela krajina
Foto: RIC Bela krajina

Le kakšen bi bil poletni utrip mesta brez glasbenega dogajanja? Tudi letošnje julijske večere na trgu med cerkvijo sv. Petra in glasbeno šolo Črnomelj obogatijo glasbeni nastopi v živo različnih žanrov. V organizaciji RIC Bela krajina sta tako minila že dva petkova večera druženja ob dobri glasbi kvalitetnih izvajalcev v sproščenem ambientu starega mestnega jedra Črnomlja.

Na prvem večeru se je predstavil Dare Acoustic, ki se je s kantavtorstvom začel ukvarjati istočasno, ko je v roke prvič prijel kitaro. Od takrat je minilo že dobrih 10 let in skladbe so se tudi sčasoma spremenile. Kot kitarist, vokalist in backvokalist, ter kot avtor besedil in glasbe, je svoje izkušnje nabiral v glasbenih skupinah Noisebreak, Esenca ter pri različnih glasbenih projektih z mnogimi glasbeniki. »Koncert je bil super. Užival sem. Vmes so se oglasili cerkveni zvonovi, ki sem jih uporabil za metronom. Improvizacija. Dosti napak, ampak sem jih osmislil,« je svoje misli po koncertu sklenil Dare Acoustic.

Minuli petek se je v akustični izvedbi predstavil to poletje zelo zaposleni bratski dvojec 2B. Gašper in Primož Mihelič ustvarjata mešanico elektro popa, s primesmi indie elektronike in deep housa, sestavljeno v električno-organski slog, ki najbolje izraža njuna čustva in emocije. Želita, da bi poslušalce pripeljala v svet, kjer lahko sprostijo svoj um in telo, in jih hkrati inspirirala, da se ne ustavijo pri sanjanju, ampak svoje sanje in cilje uresničijo. Nastopata na koncertnih prizoriščih po vsej Sloveniji, z energično izvedbo in avtentičnim stilom. Trudita se, da publiki zmeraj ponudita nekaj svežega ter novega in tudi na Petrovem trgu ni bilo drugače.

Glasbeni večeri v črnomaljskem starem mestnem jedru se nadaljujejo ta petek ob 20. uri, ko se bosta z akustično interpretacijo nekaterih klasičnih in vsem dobro poznanih pesmi predstavila Katja Stariha in Jaka Špehar.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj