Na vsebino

Peter Šneljer prejemnik priznanja kipec gasilca

Gasilska zveza (GZ) Slovenije je na nedavni seji plenuma v Ormožu podelila najvišja priznanja v gasilstvu. Na predlog Gasilske zveze Metlika in ob soglasju sveta Belokranjske gasilske regije je med letošnjimi prejemniki priznanja GZ Slovenije kipec gasilca tudi dolgoletni poveljnik, častni poveljnik in podpredsednik GZ Metlika Peter Šneljer, ki je tudi predstavnik belokranjske regije v svetu veteranov pri GZ Slovenije.

"Kipec gasilca v rokah Petra Šneljerja je pomemben kompliment za prepoznavnost metliškega gasilstva, gasilstva Bele krajine in nenazadnje potrditev ekipi/ekipam s katerimi sooblikuje in je sooblikoval gasilstvo v zibelki slovenskega gasilstva," so ob tem zapisali pri GZ Metlika.

Slavnostnega dela plenuma se je udeležila tudi predsednica republike Nataša Pirc Musar, ki je izpostavila velik pomen tradicije in prostovoljnosti gasilstva. Gasilcem se je zahvalila za njihovo nesebično pomoč in spomnila na njihovo vlogo ob naravnih nesrečah. Izpostavila je tudi delo z mladimi in medgeneracijski dialog, ki sta po njenih besedah izjemnega pomena in lahko vzor drugim družbenim področjem. Predsednik GZ Slovenije Janko Cerkvenik je dodal, da je medgeneracijski dialog kot kvas gasilskega kruha.

Zbrane je nagovoril tudi poveljnik GZ Slovenije Zvonko Glažar in izpostavil, da "leta 2023 ne bomo pozabili". Povedal je, da je število poškodb prostovoljnih gasilcev, ki sodelujejo na intervencijah, majhno, in ocenil, da je to odraz dobre opremljenosti gasilskih enot, znanja in usposobljenosti. Izrazil je tudi zadovoljstvo z dobrim odzivom in udeležbo na gasilskih usposabljanjih na različnih ravneh.

Priponke

Vir: GZ Slovenije, GZ Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj