Na vsebino

Otvoritev razstave Sedem ustvarjalnih zgodb

Bil je res pravljičen četrtkov večer. V Belokranjskem izročilu v starem mestnem jedru Črnomlja je sedem ustvarjalk, ki ljubiteljsko rišejo že sedem let, na ogled postavilo slike na skupni, že sedmi razstavi. Slikarke so si nadele ime Ivanjščice in pod mentorstvom gospe Alenke Vrlinič rišejo že dobro leto. Tokrat so na ogled prvič postavile akvarele, poleg njih pa se je vsaka predstavila še s slikami v akrilni tehniki.
Do zadnjega kotička smo napolnili galerijo Belokranjsko izročilo. Prostorsko in z veseljem, ki so ga slikarke razlezle med vse nas. Videlo se je in čutilo, da so več kot samo članice slikarskega krožka. Da so prijateljice, zaupnice in da so povezane tudi drugače.
Pravljično število sedem je bilo ves čas prisotno na dogodku. Pravljično lepe so tudi njihove slike. Kar težko je bilo verjeti, da se s slikarstvom ukvarjajo le ljubiteljsko. Prepričala nas je njihova silna volja, želja in ljubezen do slikarstva.
Slike bodo skozi ves prazničen december in še kakšen mesec dlje na ogled v Belokranjskem izročilu. Vabljeni, da si jih ogledate.

Vir: Belokranjsko izročilo

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

24
35
44
59
610
71
84
94
13
14
21
27
28
    
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj