Na vsebino

Otvoritev energetske sanacije ZP Vinica

V Vinici so danes dopoldne odprli energetsko sanirano Zdravstveno postajo Vinica.

V začetku septembra 2016 je Ministrstvo za infrastrukturo objavilo Javni razpis za sofinanciranje energetske prenove stavb v lasti in rabi občin v okviru »Operativnega programa Evropske kohezijske politike za obdobje 2014 - 2020«, prednostne osi 4 »Trajnostna raba in proizvodnja energije in pametna omrežja«, tematskega cilja 4 »Podpora prehodu na nizkoogljično gospodarstvo v vseh sektorjih«, prednostne naložbe 4.1 Spodbujanje energetske učinkovitosti, pametnega upravljanja z energijo in uporabe obnovljivih virov energije v javni infrastrukturi, vključno z javnimi stavbami, in stanovanjskem sektorju«, specifičnega cilja 1 »Povečanje učinkovitosti rabe energije v javnem sektorju«.

Občina Črnomelj je do roka za oddajo prijav na zadevni javni razpis, uspešno prijavila operacijo »Celovita energetska obnova javnih stavb v občini Črnomelj«, saj je dne, 21.4.2017 prejela s strani Ministrstva za infrastrukturo sklep, na podlagi katerega so ji bila dodeljena nepovratna sredstva v višini 649.149,35 EUR. Pogodbena vrednost projekta zanaša 1.476.130,12 EUR brez DDV.

Občina Črnomelj je skupaj z zasebnim partnerjem Petrol d.d., ki ga je izbrala na podlagi javnega razpisa za podelitev koncesije, uspešno energetsko sanirala 7 objektov v lasti Občine Črnomelj.

Zdravstvena postaja Vinca je bila zajeta v sklopu operacije kjer so bili izvedeni naslednji gradbeni posegi:

  • toplotna izolacija strehe,
  • toplotna izolacija ovoja stavbe,
  • vgradnja manjkajočih senčil na oknih

in tehnološki posegi:

  • vgradnja termostatskih ventilov na grelnih telesih,
  • prenova kotlovnice, ki je nadomestila kotel na kurilno olje z zunanjo toplotno črpalko in vso pripadajočo strojno inštalacijsko opremo, na katero se je na novo povezalo tudi nov vršni plinski kondenzacijski kotel,
  • vkop novega plinohrama na mesto, kjer je prej stala cisterna za kurilno olje.

Vrednost energetske sanacije Zdravstvene postaje Vinica, vključno s pripadajočo projektno dokumentacijo, je znašala slabih 121.000 EUR brez DDV-ja.

Vir: Občina Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj